Szeretettel köszöntelek a THERMOMIX KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
THERMOMIX KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a THERMOMIX KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
THERMOMIX KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a THERMOMIX KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
THERMOMIX KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a THERMOMIX KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
THERMOMIX KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 17 éve
Minden olyan ami magyar gyomorral ehető de más mint a megszokott.
Hozzászólások eddig: 7
[Törölt felhasználó] üzente 17 éve
Az első változat is finom lehetett:)))Előzmény: marcsibe, 2007-09-29 17:46az elmardat, ha lecsó levét a pörkölt alapba használhatod jól ki és a körtéhez fehérbor dukál...a lazacnál meg nem bor kell, hanem bors...
Balogh Mária üzente 17 éve
az elmardat, ha lecsó levét a pörkölt alapba használhatod jól ki és a körtéhez fehérbor dukál...a lazacnál meg nem bor kell, hanem bors...
Balogh Mária üzente 17 éve
bocsi, csak nem írtam még tm formára...Szal: Normál lecsót csinálsz, ahogy szeretitek, tojásosan. Lehet intenzívebb íze is, mert a hús felveszi. Ha levesebb is, se baj, mert azt majd még felhasználhatod belőle. Mind a 17 perc alatt, amíg elkészül a tojásos lecsó ki tudod kloffolni a marhahusiszeleteket, jó vékonyra. Amikor kész a lecsó, betöltöd a husiba és feltekercseled azokat. Hústűvel vagy fogpiszkával összetűzöd ezeket. Csinálsz egy jó paradicsomos, paprikás pörkölt alapot egy nagyobb lábasba és ha kész beleteszed a lecsós husikat. Jól összeforralod az egészet, amíg kész nem lesz. Galuskával (noki) tállalható. A körte úgy készül, h finoman meghámozod a körtéket (5 db elég szokott lenni kettőnknek! :D), de fent hagyod a szárat és a csuma alját is! Mézzel, barnacukorral és egy csepp fahéjjal erős ízesítésű elegyet csinálsz, amelyet egy kisebb fazékba készítesz elő. Az a lényeg, ha kb egy öveg bor és a körték férjenek el benne úgy, h a körtéket ellepje a boros szirup. Ezt felteszed főni lassú lángon, fedővel,amíg a körte kész nem lesz. Ez kb fél óra, függ a mennyiségtől is. Ha kész, akörtéket tálalóra teszed és a szipupba kb 1 dl tejszínt keversz, majd leöntöd vele a kitállalt körtéket. De el is hagyható a tejszín, mert Vaniliafagyit gombócozol mellé. Isteni desszert, saját találmány.:DDDA lazachoz....Bőrös lazacoldalt érdemes venni. A husit egy akkora tálkéba teszed, h épp beleférjen. Só, bort, jó sok kapor, méz egy csöpp, kis kanál mustár és egy fél citrom leve (lehet kevesebb is, mert savanyítja erősen) és egy csöpp olivaolaj. Az egészet beledörzsölöd a haldarabba. Fontos, h legalább egy fél órát álljon így a halacs lefedve. A rizsthasonlóan készíted, mint szoktad, csak keversz bele kimagozott datolyadarabokat vagy mazsolát. Ettől édeskés mellékíze lesz, amely szépen harmonizál a lazaccal.A lazachusi nagyon különleges lehet, ha alufóliában griltűzre teszed és ott készíted el. Ott kicsit nehézkesebb egy kicsit, mert a saját felében párolódik ugyan, de rossz megforgatni és a börkét lehúzni róla... Én inkább serpenyőben csinálom. Először mindig a bőrös fele legyen alul! Kb 10 perc után meg lehet fordítani és teljesen simán lejön a bőre. Jgy is 6-8 perc majd egy olyan 5-7 percre visszaforgatom. Érdemes megnézni sülés közben, h a közepe is kész legyen a halnak, mert nem egyenletes vastag a haldarab. Ha kész, lehet egy fini mártást habarni tejszínnel a serpenyőben mardt léből, amely illik a lazacunkhoz és a rizsünkhöz is... Jó étvágyat!:)))
[Törölt felhasználó] üzente 17 éve
[Törölt felhasználó] üzente 17 éve
Mindkét változatot kérem, mert ha tudok szerezni lazacot, akkor azt csinálom, ha nem akkor a másikat, de nagyon dög mindkettő.Előzmény: marcsibe, 2007-09-25 21:53Szia! Mennyire lehet különleges a kaja? Mert akár egy csáki rostélyossal és borban párolt körtével is leveheted őket a lábukról vagy esetleg egy kapros-mézes-mustáros-citromos lazazot tudok javalni datolyás vagy mazsolás rizssel. Ez utübbi kicsit keleties jellegű, míg az előző jellemzően magyaros.:)Mindkettő egyszerű és viszonylag hamar megvan. Érdekes lehet vmelyik?
Balogh Mária üzente 17 éve
Szia! Mennyire lehet különleges a kaja? Mert akár egy csáki rostélyossal és borban párolt körtével is leveheted őket a lábukról vagy esetleg egy kapros-mézes-mustáros-citromos lazazot tudok javalni datolyás vagy mazsolás rizssel. Ez utübbi kicsit keleties jellegű, míg az előző jellemzően magyaros.:)Mindkettő egyszerű és viszonylag hamar megvan. Érdekes lehet vmelyik?
[Törölt felhasználó] üzente 17 éve
Sziasztok!Hétvégén különleges vendégeket várok. Segítsetek, mit készítsek nekik? Milyen ötletetek van?
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás