Szeretettel köszöntelek a THERMOMIX KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
THERMOMIX KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a THERMOMIX KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
THERMOMIX KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a THERMOMIX KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
THERMOMIX KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a THERMOMIX KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
THERMOMIX KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 17 éve
Ide a recepteket írjátok le, hogy hogyan csináljátok a Thermomixben!
Hozzászólások eddig: 13
Paronai Éva üzente 14 éve
Biztos sikerélmény. ( EZ MÁR A KIJAVÍTOTT RECEPT )
RECEPT: magos zsemlye olasz módra
1. keveroedényben feldarabolni kb. 100g kimagvalt olivabogyót, - 5 sebesség, 5 másodperc,kiszedni egy tálba
2. keveroedénybe mérni 250ml vizet, 1 kocka élesztot morzsolni és 1,5 evokanál mézet - 2 sebesség, 50C°2 perc
3. hozzáadni 250g finom búzalisztet, 250g tonkolybúza lisztet vagy teljeskiorlésut, 120 ml olivaolajat, 1,5 teaskanál sót, csipet orolt feketeborsot, 1 teáskanál zoldfuszert (petrezselyemzold, metélohagyma vagy provenszáli fuszerkeverék), 50g mag (len, szezám, napraforgó vagy tokmag), és a feldarabolt olivabogyót - kalász 4perc
4. sutopapírral kibélelt tepsibe borítani, kézzel 8 darabra osztani és cipót formázni, mindegyik tetejét késssel keresztbe bevágni, letakarni kendovel, 15percet pihentetni, addig bemelegszik a suto
5. zsemlyéket leszórni maggal (szezám, napraforgó, tok, zabpehely - ami van)
elektromos sutobe 20-25 percre 180C°-on (jó, ha a sutobe vízzel teli edényt helyezek) megsutni
Jó étvágyat!
Paronai Éva üzente 14 éve
Paronai Éva üzente 14 éve
Biztos sikerélmény.
RECEPT: magos zsemlye olasz módra
1. keveroedényben feldarabolni kb. 100g kimagvalt olivabogyót, - 5 sebesség, 5 másodperc,kiszedni egy tálba
2. keveroedénybe mérni 250ml vizet, 1 kocka élesztot morzsolni és 1,5 evokanál mézet - 2 sebesség, 50C°2 perc
3. hozzáadni 250g finom búzalisztet, 250g tonkolybúza lisztet vagy teljeskiorlésut, 1,5 teaskanál sót, csipet orolt feketeborsot, 1 teáskanál zoldfuszert (petrezselyemzold, metélohagyma vagy provenszáli fuszerkeverék), 50g mag (len, szezám, napraforgó vagy tokmag), és a feldarabolt olivabogyót - kalász 4perc
4. sutopapírral kibélelt tepsibe borítani, kézzel 8 darabra osztani és cipót formázni, mindegyik tetejét késssel keresztbe bevágni, letakarni kendovel, 15percet pihentetni, addig bemelegszik a suto
5. zsemlyéket leszórni maggal (szezám, napraforgó, tok, zabpehely - ami van)
elektromos sutobe 20-25 percre 180C°-on (jó, ha a sutobe vízzel teli edényt helyezek) megsutni
Jó étvágyat!
Herber János üzente 14 éve
Paronai Éva üzente 14 éve
Bándi Brigitta üzente 15 éve
sziasztok!
Nekem van egy csomó külföldi receptem amiket szivesen megosztok veletek cserébe viszont magyar receptek kellenének de nagyon, mert az nincs egy sem... Viszont mindenfele mas orszagok receptjeiböl böven akad :)
Pl az a varomás túrógombóc nagyon jól hangzik! (bár itt nem tudom hogy tudnák túróhoz jutni, mert az speciell nincs errefelé...:( )
Na szóval ez egy elsö beköszönés itt :)
üdv mindenkinek!
Gazdag Viktoria üzente 15 éve
[Törölt felhasználó] üzente 16 éve
krumplipüré máshogy
Egy barátnöm ajánlotta ezt az elkészitési módot és azóta igy csinálom a krumplipürét, mert sokkal egyszerübb:
Helyezzül a lepkét a késre (de enélkül is sikerül), tegyünk a keveröedénybe 400 gr tejbe 800 gr krumplit kockára vágva, 50 gr vaj, 1,5 teáskanál só, szerecsendió, az egészet 35 percig 90 fokon (100-on kimegy az edényböl) . A krumpifajtájától függöen 30 perc is elég lehet. A végén (ha kell) 5 másodperc /3-as fokozaton. Próbáljátok ki, finom és idöt lehet vele spórolni!
Oroszné Váradi Csilla üzente 16 éve
Gyors pite gyümölccsel2dl víz,2dl étolaj,4 egész tojás, 1 cs. sütőpor, 40dkg cukor, 40dkg liszt.Helyezzük a lepkét a késre, a hozzávalókat a fenti sorrendben tegyük a keverőedénybe, keverjük össze, 25 másodperc/4-es fokozaton. A massza 3/4 részét tepsibe öntjük, az 1/4 részéhez 1 evőkanál kakaóport teszünk, rácsorgatjuk a sárga masszára. Tetejére tetszőleges gyümölcsöt(meggy, barack...) teszünk, előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
Kádár Péter üzente 17 éve
egy újabb: Rakott kelkáposzta: darált hús, kelkáposzta, vöröshagyma , pirospaprika, olaj,só, egy kis bors,rizs, tejföl, sajt.csinálj egy pörkölalapot: hagyma apritva,olaj. Párold össze 3 percig/100°C/1 fokozaton. rakj hozzá pirospaprikát, sót, borsot, keverd össze 5 másodperc/ 4 fokozat. Majd rakd bele a húst , fözd 30 percig.Ha kész öntsd át egy fazékba. mosd ki a TM-et. Ha gyors rizst használsz fözd fazékban a leirásnak megfelelően. Ha párolod rakd a pároló kosárba és párold 30 percig/100°C/1 fokozaton. Közben mosd le a kelkáposztát, bonsd le a leveleit. /én ledaráltam egész pépesre/ gyújtsd be a sütöt melegedni. A húst ragd egy tepsibe, rá a rizst, a tetejére rakod a kelkáposztát. locsold meg tejfölel. Rakd a sütöbe és süsd 4-5 fokozaton. Aki szereti rakhat rá sajtot is. Ha megpirult a sajt elkészült az étel. Jó étvágyat ! Kádár Péter
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás