Thermomix: Receptek (fórum)

Szeretettel köszöntelek a THERMOMIX KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 216 fő
  • Képek - 26 db
  • Blogbejegyzések - 8 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 9 db

Üdvözlettel,

THERMOMIX KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a THERMOMIX KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 216 fő
  • Képek - 26 db
  • Blogbejegyzések - 8 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 9 db

Üdvözlettel,

THERMOMIX KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a THERMOMIX KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 216 fő
  • Képek - 26 db
  • Blogbejegyzések - 8 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 9 db

Üdvözlettel,

THERMOMIX KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a THERMOMIX KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 216 fő
  • Képek - 26 db
  • Blogbejegyzések - 8 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 9 db

Üdvözlettel,

THERMOMIX KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Receptek

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 16 éve

Ide a recepteket írjátok le, hogy hogyan csináljátok a Thermomixben!

Hozzászólások eddig: 13

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Paronai Éva üzente 14 éve

Biztos sikerélmény. ( EZ MÁR A KIJAVÍTOTT RECEPT )
RECEPT: magos zsemlye olasz módra
1. keveroedényben feldarabolni kb. 100g kimagvalt olivabogyót, - 5 sebesség, 5 másodperc,kiszedni egy tálba
2. keveroedénybe mérni 250ml vizet, 1 kocka élesztot morzsolni és 1,5 evokanál mézet - 2 sebesség, 50C°2 perc
3. hozzáadni 250g finom búzalisztet, 250g tonkolybúza lisztet vagy teljeskiorlésut, 120 ml olivaolajat, 1,5 teaskanál sót, csipet orolt feketeborsot, 1 teáskanál zoldfuszert (petrezselyemzold, metélohagyma vagy provenszáli fuszerkeverék), 50g mag (len, szezám, napraforgó vagy tokmag), és a feldarabolt olivabogyót - kalász 4perc
4. sutopapírral kibélelt tepsibe borítani, kézzel 8 darabra osztani és cipót formázni, mindegyik tetejét késssel keresztbe bevágni, letakarni kendovel, 15percet pihentetni, addig bemelegszik a suto
5. zsemlyéket leszórni maggal (szezám, napraforgó, tok, zabpehely - ami van)
elektromos sutobe 20-25 percre 180C°-on (jó, ha a sutobe vízzel teli edényt helyezek) megsutni
Jó étvágyat!

28771_0fc8dc53740f_s

P1010009.JPG

Válasz

Paronai Éva üzente 14 éve

JAVÍTÁS: kihagytam a receptbol 120ml olivaolajat, fuszerekkel egyutt a liszthez onteni.

Válasz

Paronai Éva üzente 14 éve

Biztos sikerélmény.
RECEPT: magos zsemlye olasz módra
1. keveroedényben feldarabolni kb. 100g kimagvalt olivabogyót, - 5 sebesség, 5 másodperc,kiszedni egy tálba
2. keveroedénybe mérni 250ml vizet, 1 kocka élesztot morzsolni és 1,5 evokanál mézet - 2 sebesség, 50C°2 perc
3. hozzáadni 250g finom búzalisztet, 250g tonkolybúza lisztet vagy teljeskiorlésut, 1,5 teaskanál sót, csipet orolt feketeborsot, 1 teáskanál zoldfuszert (petrezselyemzold, metélohagyma vagy provenszáli fuszerkeverék), 50g mag (len, szezám, napraforgó vagy tokmag), és a feldarabolt olivabogyót - kalász 4perc
4. sutopapírral kibélelt tepsibe borítani, kézzel 8 darabra osztani és cipót formázni, mindegyik tetejét késssel keresztbe bevágni, letakarni kendovel, 15percet pihentetni, addig bemelegszik a suto
5. zsemlyéket leszórni maggal (szezám, napraforgó, tok, zabpehely - ami van)
elektromos sutobe 20-25 percre 180C°-on (jó, ha a sutobe vízzel teli edényt helyezek) megsutni
Jó étvágyat!

28769_fb6e2bb79c29_s

P1010009.JPG

Válasz

Herber János üzente 14 éve

Gratulálok !

Étvágygerjesztő , ha van kedved írd le a receptjét !

Válasz

Paronai Éva üzente 14 éve

sikerélmény. . . . .

28739_bad0240225e1_s

P1010009.JPG

Válasz

Bándi Brigitta üzente 14 éve

sziasztok!

Nekem van egy csomó külföldi receptem amiket szivesen megosztok veletek cserébe viszont magyar receptek kellenének de nagyon, mert az nincs egy sem... Viszont mindenfele mas orszagok receptjeiböl böven akad :)
Pl az a varomás túrógombóc nagyon jól hangzik! (bár itt nem tudom hogy tudnák túróhoz jutni, mert az speciell nincs errefelé...:( )
Na szóval ez egy elsö beköszönés itt :)
üdv mindenkinek!

Válasz

Gazdag Viktoria üzente 15 éve

Sziasztok! Nincs valakinek bescannelve receptkonyve?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

krumplipüré máshogy
Egy barátnöm ajánlotta ezt az elkészitési módot és azóta igy csinálom a krumplipürét, mert sokkal egyszerübb:
Helyezzül a lepkét a késre (de enélkül is sikerül), tegyünk a keveröedénybe 400 gr tejbe 800 gr krumplit kockára vágva, 50 gr vaj, 1,5 teáskanál só, szerecsendió, az egészet 35 percig 90 fokon (100-on kimegy az edényböl) . A krumpifajtájától függöen 30 perc is elég lehet. A végén (ha kell) 5 másodperc /3-as fokozaton. Próbáljátok ki, finom és idöt lehet vele spórolni!

Válasz

Oroszné Váradi Csilla üzente 16 éve

Gyors pite gyümölccsel2dl víz,2dl étolaj,4 egész tojás, 1 cs. sütőpor, 40dkg cukor, 40dkg liszt.Helyezzük a lepkét a késre, a hozzávalókat a fenti sorrendben tegyük a keverőedénybe, keverjük össze, 25 másodperc/4-es fokozaton. A massza 3/4 részét tepsibe öntjük, az 1/4 részéhez 1 evőkanál kakaóport teszünk, rácsorgatjuk a sárga masszára. Tetejére tetszőleges gyümölcsöt(meggy, barack...) teszünk, előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.

Válasz

Kádár Péter üzente 16 éve

egy újabb: Rakott kelkáposzta: darált hús, kelkáposzta, vöröshagyma , pirospaprika, olaj,só, egy kis bors,rizs, tejföl, sajt.csinálj egy pörkölalapot: hagyma apritva,olaj.  Párold össze 3 percig/100°C/1 fokozaton. rakj hozzá pirospaprikát, sót, borsot, keverd össze 5 másodperc/ 4 fokozat. Majd rakd bele a húst , fözd 30 percig.Ha kész öntsd át egy fazékba.  mosd ki a TM-et. Ha gyors rizst használsz fözd fazékban a leirásnak megfelelően. Ha párolod rakd a pároló kosárba és párold 30 percig/100°C/1 fokozaton. Közben mosd le a kelkáposztát, bonsd le a leveleit. /én ledaráltam egész pépesre/ gyújtsd be a sütöt melegedni.  A húst ragd egy tepsibe, rá a rizst, a tetejére rakod a kelkáposztát. locsold meg tejfölel. Rakd a sütöbe és süsd 4-5 fokozaton. Aki szereti rakhat rá sajtot is. Ha megpirult a sajt elkészült az étel.  Jó étvágyat ! Kádár Péter

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu